Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας.

Πολιτική εμπιστευτικότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Προσωπικά δεδομένα.

 Σαν επισκέπτης μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.motogianneas.gr χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε προσωπική σας πληροφορία.
Στην περίπτωση που θα θέλατε να εγγραφείτε σαν μέλος στο κατάστημά μας και να προχωρήσετε σε δημιουργία ενός λογαριασμού, προκειμένου να ενεργοποιηθούν αυτόματα οι αντίστοιχες υπηρεσίες μέλους του site (εμπορικές συναλλαγές, παρακολούθηση παραγγελιών, διαγωνισμοί, newsletters κ.λπ.), θα σας ζητήσουμε το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail address), καθώς και ένα όνομα χρήστη (username) μαζί με κωδικό εισόδου (password), που θα χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε κάθε φορά με τον λογαριασμό σας.

Επιπλέον προσωπικά δεδομένα θα σας ζητηθούν σε περίπτωση που επιθυμείτε να υποβάλλετε μια παραγγελία ή απλά να ενημερωθείτε για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία της εταιρείας μαζί σας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας αγοράς σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  είναι η γνωστοποίηση από πλευράς σας, κάποιων πληροφοριών/προσωπικών σας στοιχείων για την διαδικασία της ηλεκτρονικής συνδιαλλαγής.
Τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία θα σας ζητηθούν μόνο κατά την πρώτη σας αγορά, κατά την οποία και κατά πάσα πιθανότητα εγγράφεστε σαν μέλος του καταστήματός μας. Κατά τις επόμενες αγορές σας θα σας ζητηθεί απλά να επιβεβαιώσετε κάποιες από τις παραπάνω πληροφορίες που αφορούν τη διαδικασία παράδοσης των προϊόντων σας. 

 Όταν κάνετε μια παραγγελία και προκειμένου αυτή να εκτελεστεί και να σας παραδοθεί επιτυχώς, θα σας ζητήσουμε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας και την διεύθυνση στην οποία θα αποσταλούν τα προϊόντα που επιθυμείτε (εάν διαφέρει από την πρώτη), τον αριθμό του σταθερού σας τηλεφώνου (ή όποιο άλλο τηλέφωνο θέλετε, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας), την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail address) κ.λπ.
 Αν επιλέξετε πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της στα ανάλογα πεδία, ενώ στην περίπτωση έκδοσης τιμολογίου θα σας ζητηθεί το όνομα της επιχείρησης, το ΑΦΜ και η διεύθυνση της έδρας της.
Επιπλέον υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί η ενεργοποίηση των cookies.

Ζητάμε τόσες μόνο πληροφορίες όσες μας χρειάζονται, προκειμένου να απολαύσετε συνεπή παράδοση των προϊόντων που παραγγείλατε, ασφαλή πληρωμή της παραγγελίας σας και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση βασισμένη στις ανάγκες και προτιμήσεις σας. 

Προστασία και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997)

Η εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται τα στοιχεία αυτά για ίδιο όφελος και ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και διεθνείς συμβάσεις, δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη και χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκρισή σας χρήση αυτών, για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους.                

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  ρητά δηλώνει ότι με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, ανταλλάσσει μέρος ή το σύνολο των προσωπικών στοιχείων και των πληροφοριών που μας εμπιστεύεστε (άρθρο 11 ν. 2472/1997).
Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  δεσμεύεται από τον νόμο και είναι υποχρεωμένο να τηρεί με ασφάλεια καθώς και να φροντίζει για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε πελάτη και εγγεγραμμένου μέλους που χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ή επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα από τρίτο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, για ανεπιθύμητη επικοινωνία ή για να σας αποσταλεί διαφημιστικό υλικό το οποίο δεν έχετε ζητήσει.

Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται τα προσωπικά σας δεδομένα να δοθούν σε άλλες εταιρείες χωρίς την άδειά σας. Ακόμα και το να μοιραστούμε κάποια στοιχεία σας με κάποιο τρίτο μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τις αγορές σας, θα γίνει μόνο μετά από δική σας έγκριση.

‘Ολες οι πληροφορίες κάθε παραγγελίας και τα προσωπικά στοιχεία κάθε μέλους του καταστήματος είναι εμπιστευτικά και κωδικοποιημένα, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν άλλον, εκτός από το www.motogianneas.gr

Σε ποιους διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών λειτουργούν για μας, π.χ. για υπηρεσίες πληροφορικής ή την φιλοξενία του ιστοτόπου ή για την πληρωμή και την παράδοση των προϊόντων, στους οποίους διαβιβάζουμε τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. όνομα, διεύθυνση) για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Διαβιβάζουμε δεδομένα σε τρίτους σε σχέση με την εκτέλεση των συμβάσεων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για την παράδοση αγαθών σε μεταφορικές εταιρείες και σε εταιρείες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, όπως ορίζεται με την τοποθέτηση της παραγγελίας.

Για την πληρωμή των αγαθών στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που καθορίζετε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα, αυτή διενεργείται μέσω της Τράπεζας που έχετε επιλέξει.

Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής κατάθεσης, αυτή διενεργείται και τυγχάνει επεξεργασίας από τo Τραπεζικό Ίδρυμα που εσείς επιλέγετε, ήτοι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Alpha Bank ΑΕ, Eurobank Ergasias AE, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ.
Σε περίπτωση πληρωμής μέσω PayPal, αυτή διενεργείται και τυγχάνει επεξεργασίας από την εταιρεία PayPal (Europe) S.àr.l. etCie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg, αρ. εμπορικού μητρώου: R.C.S. Luxembourg B 118 349.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πληρωμής, δεν καταγράφουμε ούτε αποθηκεύουμε τις πληροφορίες πληρωμής κατά τη συναλλαγή αυτή, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών ή λοιπά τραπεζικά ή άλλα στοιχεία. Εσείς παρέχετε αυτές τις πληροφορίες απευθείας στον αντίστοιχο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών αποκλειστικά.

Ασφάλεια δεδομένων

Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι μια υψηλή προτεραιότητα για εμάς. Ως εκ τούτου καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να προστατεύουμε τα δεδομένα σας, που αποθηκεύονται σε εμάς μέσω τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την αποτελεσματική πρόληψη απώλειας ή κακής χρήσης από τρίτους. Για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα δεδομένα μεταδίδονται σε κρυπτογραφημένη μορφή. Παράλληλα τα τεχνικά μέτρα ασφαλείας παρακολουθούνται τακτικά και, εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόζονται στα αντίστοιχα επικρατούντα πρότυπα της τεχνολογίας.

Τα δικαιώματά σας

1. Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης στα δεδομένα:

Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα σας, κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρία μας.

2. Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε από την εταιρία μας, κατόπιν επικοινωνίας, τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων που σας αφορούν.

3. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

Δικαιούστε να εξασφαλίζετε κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρία μας τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας με εξαίρεση στοιχεία που υποχρεούμαστε να επεξεργαστούμε βάσει νομοθεσίας (π.χ. φορολογικά).

4. Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία:

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων (με εξαίρεση στοιχείων βάσει νομοθεσίας) σας ιδίως όταν πρόκειται για κατάρτιση «προφίλ» ή για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.  

5. Δικαίωμα στη λήθη:

Όταν δεν επιθυμείτε πλέον την επεξεργασία και διατήρηση προσωπικών σας δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή τους, υπό την
προϋπόθεση ότι τα δεδομένα δεν τηρούνται βάσει απαιτήσεων νομοθεσίας (π.χ. φορολογική).

6. Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων:

Δικαιούστε να λάβετε ή να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας, σε μηχαναγνώσιμη μορφή, από την εταιρία μας σε άλλον υπό συγκεκριμένες
προϋποθέσεις, εφόσον το επιθυμείτε.